VAN VLIET MUZIEK, een muziek-totaalzaak met een brede uitstraling. In 45 jaar een begrip gemaakt in Woerden en omgeving
0
Winkelwagen
€ 0,00
Snaarinstrumenten / Western gitaar /

Alvarez AD70CE Akoestische gitaar

Alvarez AD70CE Akoestische gitaar
Alvarez AD70CE Akoestische gitaar

De Alvarez AD70CE komt uit de Artist Series en heeft de eigenschappen van een Dreadnought akoestisch gitaar met element. Het bovenblad is van massief A+ sitka fichte met een hoogglans finish. De gesat

Standaard levertijd

2-5 dagen

€ 467,00
Prijs per 

 

Aantal: 
Bestellen

De Alvarez AD70CE komt uit de Artist Series en heeft de eigenschappen van een Dreadnought akoestisch gitaar met element. Het bovenblad is van massief A+ sitka fichte met een hoogglans finish. De gesatineerde kast bestaat uit gelamineerde palissander houtdelen. Dit geeft hem een mooie dynamisch karakter. Langs de body zijn ivoorkleurige kunststof bindingen gebruikt met een zwart lijntje. De ingebouwde elektronica om de gitaar te gebruiken op podia of voor recording is de Stage Pro van LR Baggs. Dit systeem bevat een piëzo element onder de kam en de voorversterker aan de zijkant van de kast. Andere kenmerken zijn: Mahonie hals, palissander toets, palissander brug, die-cast verchroomde mechanieken, twee knoppen voor een gitaarband, benen topkam en benen zadel.

Omschrijving
Dreadnought Cutaway
Vanwege de veelzijdigheid van de Dreadnought is er ook nog eens een Cutaway variant, hierbij zijn de hogere tonen eenvoudiger te bereiken. In elke muziekstijl kom je ze tegen en op het podium is het een veel gebruikt instrument bij slaggitaristen die hun zangstem ondersteund. Dreadnought gitaren staan bekend om hun diepe kast, dat gelijk merkbaar is aan de rijke bastonen.


Kast
De top van de body is gemaakt van Solid A+ Sitka Spruce, twee bookmatched massief fichte houtdelen die met elkaar zijn verlijmd. Het komt voornamelijk uit Canada en is herkenbaar aan de iets donkerdere kleur en is iets zwaarder dan Engelmann Spruce. De fijnheid van de nerf heeft invloed op de klank. Het beste Fichte groeit in koudere streken en berggebieden waar de spar langzaam en met dunne jaarringen kan groeien. Het is sterkte en elasticiteit en deze combinatie vertaalt zich in een breed dynamisch bereik en scherpe articulatie waardoor het geschikt is voor alles van agressieve tokkelen tot flatpicking fingerpicking. ,Voor de zij- en achterkant van de kast worden gelamineerde palissander houtdelen gebruikt, dit is minder dynamisch en krachtig dan massieve delen. Een voordeel is dat het minder gevoelig voor temperatuur en vochtwisselingen. Mahonie vertegenwoordigd de midrange frequenties met als resultaat een warme sustainvolle klank. ,


Hals
Hij bestaat uit drie delen mahonie: kop, middenstuk en hak. Dit geeft de gitaar stabiliteit en verkleint de kans op tordatie. Natuurlijk is er een verstelbare halspen in verwerkt. De verbinding met de body is een zogeheten dovetail neck joint, een schuin lopende verbinding en een versteviging in de klankkast. Deze delen zijn met elkaar verlijmd. ,Doordat de hak is afgevlakt is het makkelijker hoge posities te behalen. Een vintage kenmerk is de vorming van de hals, deze heeft een lichte v-vorm dat door veel gitaristen als plezierig wordt ervaren.


Toets
Palissander is het meest gebruikte houtsoorten voor de toets, ook bij deze gitaar. Het is duurzaam en heeft een openere structuur als bijvoorbeeld esdoorn of ebben. Ook klinkt het minder helder. Bij de twaalfde positie is er een symbool ingelegd van abalone.


Element
Onder de brug is een piëzo element die in contact staat met met een aan de zijkant geplaatste LR Baggs StagePro voorversterker met o.a. volume regeling, treble, midrange, bass, een notch filter, een phase schakelaar en een stemapparaat. De notch filter gebruik je als je last hebt van rondzingen. Hiermee elimineer je een bepaald frequentie die het rondzingen veroorzaakt. Een phase schakelaar kan hier ook mee helpen maar verandert het signaal naar de versterker een beetje zodat het iets warmer gaat klinken. Deze preamp is gebaseerd op een de award-winning Para D.I.


Muziekhandel Piet Joosten is een erkende dealer van ,Alvarez ,producten.

Model:6-Snarige akoestische gitaar met cutaway en element
Bovenblad:Massief A+ Sitka Spruce
Bracing:FST2M (Forward Shifted Scalloped X)
Zij- &, Achterkant:Gelamineerd palissander
Bodybinding:Kunststof
Rosette:Abalone en hout
Mensuurlengte:648mm
Hals:Mahonie
Halsbinding:Kunststof
Toets:Palissander
Toetsinleg:Symbool bij twaalfde positie
Fretten:21
Slagplaat:Zwart
Mechanieken:Standaard gesloten
Brug:Palissander
Hardware kleur:Verchroomd
Electronica:Piëzo met LR Baggs StagePro Voorversterker
Afmetingen:Totale lengte: 1042mm, Body onder: 394mm, Body boven: 294mm, Body midden: 275mm, Body dikte: 120mm &, Topkambreedte: 44.5mm
Kleur:Naturel gesatineerd met hoogglans top
Accessoires:Geen
*:Wijzigingen van specificaties zijn voorbehouden

Fotogalerij

Geluid boven in derde pand

Muziek nieuws

 

Inschrijven voor de nieuwsbrief
Aanmelden
Alle bedragen zijn inclusief BTW

Deze website gebruikt cookies om het bezoek te meten, we slaan geen persoonlijke gegevens op.