Van Vliet Muziek is een echte winkel met muziekinstrumenten en een begrip in de regio Midden Nederland
0
0
Winkelwagen
€ 0,00
Snaarinstrumenten / Accessoires /

BOVEDA luchtvochtigheidsmanagement starter kit - small

Boveda starter kit boveda luchtvochtigheid beheer voor uw instrument BOVEDA vochtigheid management
Boveda starter kit boveda luchtvochtigheid beheer voor uw instrument BOVEDA vochtigheid management
BOVEDA luchtvochtigheidsmanagement starter kit - small
Nu het steeds kouder wordt buiten krijgen veel mensen te maken met droge lucht in huis. BOVEDA is een revolutie voor het klimaatmanagement van muziekinstrumenten.

Standaard levertijd

1-2 dagen

€ 22,00
Prijs per stuk
Aantal: 
Bestellen
 
Op verlanglijst

Heeft u een vraag over dit product?

Stel ons uw vraag

BOVEDA luchtvochtigheidsmanagement starter kit

 
Luchtvochtigheid
Nu het steeds kouder wordt buiten krijgen veel mensen te maken met droge lucht in huis. In de winter zit er minder waterdamp in de lucht. Lucht met een lage luchtvochtigheid veroorzaakt de droge lucht in huis. De relatieve luchtvochtigheid drukt uit hoeveel procent waterdeeltjes er in de lucht zitten. Een vochtigheidsgraad van 40 à 60 procent is ideaal en wordt, in combinatie met een matige temperatuur, door de meeste mensen als aangenaam ervaren. Te droge lucht heeft luchtvochtigheid van minder dan 40 procent. Deze lucht zorgt ervoor dat je huid, ogen en lippen uitdrogen. Niet heel fijn. Ook een droge keel en een prikkelhoest kan aantonen dat de lucht te droog is. Misschien heb je wel eens gemerkt dat deze symptomen vaak opduiken tijdens een vliegreis. 

Niet alleen wij maar ook uw muziekinstrumenten ondervinden hinder van een te lage of te hoge luchtvochtigheid. Vooral in de winter hebben we vaker de verwarming aan staan en dit zorgt voor een daling van de luchtvochtigheid. Tegenovergesteld hebben sommigen in de zomer een airconditioning binnen aan staan en is de lucht te vochtig. In extreme gevallen van droogte kunnen er zelfs bruggen van de body’s van een gitaar af springen en scheuren ontstaan. Kwaliteitsinstrumenten hebben overigens een betere weerstand voor barre omstandigheden, maar ook die kunnen nadelige gevolgen ervaren.

 
Luchtvochtigheid onder controle krijgen

Dankzij een uniek tweewegsysteem kan BOVEDA niet alleen de luchtvochtigheid op peil houden, maar tevens variaties in de luchtvochtigheid corrigeren. Hiermee kan elk houtblaasinstrument optimaal bewaard worden – gewoon in de instrumentkoffer.

De internationale ervaringen met BOVEDA zijn indrukwekkend: een groeiend aantal instrumentenbouwers maken voor hun nieuwe instrumenten van meet af aan gebruik van BOVEDA. Elke BOVEDA-starterkit bevat alle onmisbare elementen voor een degelijke regeling van de luchtvochtigheid voor uw instrument.

Starterkit Small, bevat 2x 49%/70g Boveda-packs en 1x houder voor enkelvoudige packs; voor elektrische gitaar en betrekkelijk kleine akoestische instrumenten zoals viool, ukelele, mandoline en klarinet.

De starterkit is hier verkrijgbaar als large pakket

Stel een vraag over dit product

Velden met een * zijn verplicht om in te vullen.

Jouw vraag is verzonden! Bedankt.

We zullen jou zo snel mogelijk voorzien van een antwoord.

Fotogalerij

Geluid boven in derde pand

Muziek nieuws

 

Inschrijven voor de nieuwsbrief
Aanmelden
Alle bedragen zijn inclusief BTW

Deze website gebruikt cookies om het bezoek te meten, we slaan geen persoonlijke gegevens op.
Accepteer geselecteerde cookies