Van Vliet Muziek is een echte winkel met muziekinstrumenten en een begrip in de regio Midden Nederland
0
0
Winkelwagen
€ 0,00
Pro audio en licht / Studiomicrofoon /

Neumann TLM 107 Nickel

Neumann TLM 107 Nickel Neumann TLM 107 Nickel Neumann TLM 107 Nickel
Neumann TLM 107 Nickel Neumann TLM 107 Nickel Neumann TLM 107 Nickel
Neumann TLM 107 Nickel
Extreme veelzijdigheid, compromisloze sound en innovatieve bediening. Met vijf directionele karakteristieken en een nieuw concept voor bediening zet deze grootmembraa...

Standaard levertijd

2-3 dagen

€ 1.225,00
Aantal: 
Bestellen
 
Op verlanglijst

Heeft u een vraag over dit product?

Stel ons uw vraagExtreme veelzijdigheid, compromisloze sound en innovatieve bediening. Met vijf directionele karakteristieken en een nieuw concept voor bediening zet deze grootmembraanmicrofoon de standaard voor geluid zonder enige kleuring. Neumann's TLM 107 heeft indrukwekkende level-stabiliteit en weinig "self-noise". Hij vangt alles op, van het zachtste gefluister tot beukende drums. De TLM 107 is geschikt voor studio, (radio-)omroep en veeleisende home recordingtoepassingen.

Klassieke afmetingen gecombineerd met aantrekkelijke styling en frisse ideeën - de TLM 107 belichaamt perfect de Neumann-filosofie: Innovatie gebaseerd op traditie. Zijn uitgebreide prestatie-spectrum en immens nauwkeurige reproductie maken deze microfoon universeel aanwendbaar waardoor hij heel veel mogelijkheden biedt bij het mixen en postproductie.

Voor de ontwikkeling van de nieuwe zender-ontvanger liet Neumann zich inspireren door een van hun topmicrofoons, de D-01. De grote consistentie van de vijf polaire, omni-directionele, cardioïde en bi-directionele patronen, en de tussenliggende brede cardioïde en hypercardioïde, is erg ongewoon voor een grootmembraanmicrofoon. De TLM 107 biedt niet alleen optimale klank voor de cardioïde-patronen, hij verzekert ook maximale precisie over het gehele frequentiebereik voor alle andere directionele karakteristieken. Het geluid blijft altijd gebalanceerd, met een bijna lineaire reproductie tot aan 8kHz, en een lichte boost in de hoogste frequenties voor aanwezigheid en frisheid van de stem. Hier wordt vooral rekening gehouden met de natuurlijke reproductie van spraakklanken zoals de belangrijke "s"-klank. De grille is ontworpen om pop-geluiden te absorberen. Bovendien is de zender-ontvanger "edge-terminated" en beide diafragma's hebben geaarde voltages. Dit zorgt voor verlaagde gevoeligheid voor stof en vochtigheid.

Transformatorloze schakelingen laten een hoge graad van lineariteit en hoog dynamisch bereik toe. De self-noise van de TLM 107 is amper 10dB-A en praktisch onhoorbaar terwijl hij wel over een hoge level-stabiliteit beschikt. De maximale geluidsdruk kan van 141dB SPL worden verhoogd naar 153dB SPL via voordemping (Pad). Zo kan de TLM 107 zelfs de luidste instrumenten zonder vervorming opnemen. De Low Cut-instellingen van Linear, 40Hz, en 100Hz zijn haarfijn afgesteld op praktische opnamesituaties. De instelling op 40Hz is vrij van neveneffecten en snijdt storende onder het bereik van de fundamentele tonen (41Hz is de frequentie van de open E snaar van de contrabas), terwijl de 100Hz-instelling is geoptimaliseerd voor spraak en zang (100Hz komt overeen met de laagste noten van een baritoon).

Voor de eerste keer is het mogelijk om alle schakelaars op de microfoon intuïtief te bedienen met een navigatieschakelaar. Een visueel toetje is de oplichtende patroondisplay in de chrome ring, en de Pad en Low Cut-status worden weergegeven aan de hand van LED's links en rechts van de schakelaar. Om zangers niet af te leiden zijn de schakelaar en display geplaatst op de achterkant van de microfoon. Na vijftien seconden doven de displays automatisch.

De TLM 107 is beschikbaar in de kleuren nikkel en zwart. Ophanging (SG 2) is inbegrepen.

Gemaakt in Duitsland• Acoustical operating principle: Pressure gradient transducer
• Directional pattern: Omnidirectional, wide angle cardioid, cardioid, hypercardioid, figure-8
• Frequency range: 20 Hz ... 20 kHz
• Sensitivity at 1 kHz into 1 kohm: 11 mV/Pa
• Rated impedance: 50 ohms
• Rated load impedance: 1 kohms
• Equivalent noise level, CCIR*: 22 dB
• Equivalent noise level, A-weighted*: 10 dB-A
• Signal-to-noise ratio, CCIR* (rel. 94 dB SPL): 72 dB
• Signal-to-noise ratio, A-weighted* (rel. 94 dB SPL): 84 dB
• Maximum SPL for THD 0.5%**: 141 dB
• with preattenuation -6 dB: 147 dB
• with preattenuation -12 dB: 153 dB
• Max. output voltage for THD <, 0.5 %: 10 dBu
• Power Supply (IEC 61938): P48
• Current consumption: 3.2 mA
• Required connector: XLR 3 F
• Weight: 445 g
• Diameter: 64 mm
• Length: 145 mm

*according to IEC 60268-1, CCIR-weighting acccording to CCIR 468-3, quasi peak, A-weighting according to IEC 61672-1, RMS
**measured as equivalent el. input signal

Stel een vraag over dit product

Velden met een * zijn verplicht om in te vullen.

Jouw vraag is verzonden! Bedankt.

We zullen jou zo snel mogelijk voorzien van een antwoord.

Fotogalerij

Geluid boven in derde pand

Muziek nieuws

 

Inschrijven voor de nieuwsbrief
Aanmelden
Alle bedragen zijn inclusief BTW

Deze website gebruikt cookies om het bezoek te meten, we slaan geen persoonlijke gegevens op.